Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir i prendre una decisió sobre un tema específic.
Són processos participatius, amb independència de la denominació concreta que s’utilitzi:
a) Les assemblees ciutadanes o els jurats ciutadans, com a espais de deliberació sobre una sèrie de qüestions o reptes que es plantegen a un grup de persones, seleccionades de forma aleatòria amb criteris d'estratificació social, per tal d'arribar a recomanacions ben informades.
b) Els pressupostos participatius, com a processos de deliberació que permeten la presentació i la votació de les propostes sobre la priorització de la despesa pública per part de la ciutadania.
c) Les audiències públiques ciutadanes.
d) Qualsevol altre que compleixi les característiques definides.
Poden tractar sobre temes sectorials, territorials, específics o globals i ser oberts a tota la població o adreçar-se a col·lectius específics.
Obert el període de consulta pública del Reglament de Participació Ciutadana
Reglament de Participació Ciutadana
Quant a aquest procés
Aquest document té com a objectiu regular els canals de relació entre la ciutadania i l'Ajuntament, fomentar el coneixement de l'activitat pública i incentivar la participació
Compartir