Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir i prendre una decisió sobre un tema específic.
Són processos participatius, amb independència de la denominació concreta que s’utilitzi:
a) Les assemblees ciutadanes o els jurats ciutadans, com a espais de deliberació sobre una sèrie de qüestions o reptes que es plantegen a un grup de persones, seleccionades de forma aleatòria amb criteris d'estratificació social, per tal d'arribar a recomanacions ben informades.
b) Els pressupostos participatius, com a processos de deliberació que permeten la presentació i la votació de les propostes sobre la priorització de la despesa pública per part de la ciutadania.
c) Les audiències públiques ciutadanes.
d) Qualsevol altre que compleixi les característiques definides.
Poden tractar sobre temes sectorials, territorials, específics o globals i ser oberts a tota la població o adreçar-se a col·lectius específics.
Procés participatiu per la creació de la Taula de la Gent Gran
Taula de la Gent Gran
Quant a aquest procés
L’Ajuntament de les Franqueses vol fer partícep a la gent gran en la presa de decisions i conèixer quina opinió tenen sobre els reptes del municipi per a aquesta franja d’edat. Per això, es crea la Taula de la Gent Gran, un espai de treball col·laboratiu on entitats i ciutadania de més de 65 anys podran fer aportacions a les polítiques que afecten els més grans del municipi.
El procés comptarà amb tres fases:
Fase 1. Disseny metodològic i predisseny de l'espai de participació
Fase 2. Dinamització d'una sessió de contrast amb entitats i ciutadania
Fase 3. Redacció final de les normes de funcionament de la Taula de Gent Gran
Compartir